Saltar a continguts

Penya Blaugrana Sant Cugat del Vallès

Navegació

Menú principal

Història

Inaguració bandera P.B. Sant Cugat
Ampliar imatge
  Petita Historia de La Penya Blaugrana

 
La Penya Blaugrana Sant Cugat va ser fundada al maig del any 1979.A la tornada del viatge a Basilea per veure la final de la Recopa d'Europa de Futbol,entre el F.C.Barcelona i el Fortuna de Düsseldorf, (3-1), els Srs. Isidre Sitges, Josep Garcia, Josep Mª Cases i Joan Aymerich van començar a parlar de fundar la Penya i varen sol·licitar informació per a fer-ho. Tant aviat com es va tenir la documentació i estatuts, es van donar a conèixer a d'altres afeccionats barcelonistes de Sant Cugat i varen crear la Penya. Les primeres reunions es celebraven a les cases particulars i en el cafè Casablanca del carrer Sabadell.
Es va escollir una Junta Directiva i com a primer President va ser escollit el Sr. Josep Maria Casas, que va ostentar aquest càrrec fins al 31 d'Octubre de 1981 quan va ser substituït pel sr. Julio de Paz i Cebrian. Li van seguir en el càrrec de President, el Sr. Josep Camacho, la Sra. Esther Creu, el Sr. Marti Reverte, el Sr. Ángel Benito i l'actual, proclamat president en l'Assemblea General Ordinària de l'any 2001, el Sr. Josep Maria Felez.
Des d'un primer moment la Junta i els seus socis van pensar que el millor per a la Penya seria tenir un local propi i així evitar haver de reunir-se en cases particulars i bars, pel que es comença a buscar una casa vella, trobant-la en la numero 15 de la carrer Sant Domènec, lloc on encara es troba la seu social.
Per a poder efectuar aquesta compra, la junta va reunir a 21 socis amb una aportació cadascun de 120.000,- Ptes., i a la fi de 1980 van començar les obres de reconstrucció de l'edifici.
En l'actualitat el local disposa de biblioteca, sala de jocs i exposicions, sala de trofeus, un despatx i una sala de juntes. També hi ha un pati exterior per a utilitzar-lo en actes diversos i un bar amb una pantalla panoràmica y altres televisions, canals via satèl·lit, vídeo i equip de música, que permet que tots els associats i amics, nens i majors puguin gaudir d'un ambient familiar i un espai on relacionar-se.
L'any 1980, La Penya va fer el seu primer viatge seguint al F.C. Barcelona en camp contrari i es van començar els desplaçaments en autocar tots els diumenges de futbol en el Camp Nou, els quals se segueixen mantenint regularment totes les temporades, viatges que poden aprofitar i de fet ho fan tots els veïns de la nostra ciutat, independentment siguin socis, jugadors, familiars o amics de la nostra entitat.
Al voltant del mes de Novembre de 1980 la Penya crea el primer equip de futbol.
La Senyera oficial de la Penya va ser beneïda en l'altar del Monestir de Sant Cugat el dia 1 de Maig de 1982. A mitjans de l'any 1982 es va celebrar el primer sopar d'aniversari de la Penya en l'Hotel Bellaterra.
Aquest sopar se segueix celebrant cada dos anys com celebració de l'aniversari de la nostra entitat, a la qual són convidats i participen tant les institucions locals de la nostra ciutat com altres Penyes juntament amb els nostres socis i amics.

Sant Cugat

 
A mitjans 1994 s'estrena el drenatge, banquetes, tancaments i il·luminació nova del camp de Can Magí, se va construir una tribuna, se van ampliar els vestuaris i locals annexos, així com reg automàtic i reforçar la il·luminació del complex. A començament del 2008 se li a fet el últim arranjament amb la col·locacio de gespa artificial.
Aquest camp de futbol municipal del que el Excel·lentíssim Ajuntament de Sant Cugat ens té cedida la seva explotació, i s'utilitza tant per als equips de La Penya com per altres institucions que ens ho sol·liciten.
L'objecte social de la Penya Blaugrana Sant Cugat del Valls és d'agrupar als socis i simpatitzants del F.C. Barcelona per a promocionar i donar suport les activitats esportives i socials que aquest club participa o organitza.
En l'actualitat, (any 2020) la Penya conta amb mes de 980 socis.
La nostra Penya és membre de la Federació de penyes F.C. Barcelona i de l'Asosiacciò de clubs de futbol de Terrassa i Comarca.
En l'àmbit local el nostre objecte és de col·laborar, ajudar i participar en quants actes organitzin les institucions i altres entitats de la nostra ciutat, així com convidar a les mateixes als quals nosaltres organitzem. Com exemple podem fer referència a la nostra participació en la "Festa de l'infancia, torneig nocturn de futbol set i la "Cavalcada de Reis", la "Festa Fem Barri de Sant Francesc". Som membres també de la "Coordinadora de Entitats Esportives de Sant Cugat".
L'objecte esportiu de la nostra entitat és fomentar i promoure la practica del futbol en nens/nenas i joves com activitat lúdica complementària als estudis i treballs professionals. Desitgem formar a tots els participants en el respecte al grup i a la col·lectivitat, inculcant per a això l'educació necessària dintre i fora dels terrenys de joc, eliminant la violència i promovent l'esportivitat. Desitgem igualment traspassar a tots els quals practiquen amb nosaltres aquests esports els elements necessaris de l'educació física, de les tàctiques i de la seva aplicació i posada en practica sobre el terreny de joc.
Per a portar a terme aquest treball desde la temporada 2005-2006, la Penya Blaugrana Sant Cugat escola de Futbol Hristo Stoitchkov que disposa d'un gran equip humà, totalment professional, de forma conjunta participen en les competicions que organitza la Federació Catalana de Futbol i altres organitzacions esportives. El numero d'equips de futbol en l'actualitat es de 27 equips des de Escola fins a Amateur i Veterans. L'Escola compta en l'actualitat amb mes de 450 jugadors jugadors des dels 5 anys.
La Penya també ha tingut una secció de Bàsquet que englobava les categories d'infantil femení, infantil masculí, cadet, júnior, sub-23 i senyor. Actualment aquesta secció aquesta totalment inactiva.

Campo Municipal Can Magí
Ampliar imatge
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats