Saltar a continguts

Penya Blaugrana Sant Cugat del Vallès

Navegació

Menú principal

Presentació

Imatge de complement
Veure fotogaleria Ampliar imatge
Festa Infancia 4ª Edició 2014

La Penya Blaugrana de Sant Cugat organitza la 4a edició de la Festa de la Infància, el proper 14 de Juny 2013 a les instal•lacions municipals de Can Magí. La Festa de la Infància es una iniciativa de la Penya Blaugrana Sant Cugat que pretén difondre els valors entre els més petits amb una proposta lúdica, cultural i d'entreteniment. Amb el propòsit d'acostar la realitat de les persones amb discapacitat, aproximar-los al reciclatge i la sostenibilitat, a la cultura catalana, al respecte als animals i proposar-los la pràctica esportiva com a gaudi, la Penya ofereix als nens d'entre 3 i 12 anys un matí divers i ple d'activitats.
El camp municipal de Can Magí es transformarà en un gran espai d'entreteniment. El terreny de joc es dividirà en dues zones per a la pràctica futbolística entre diferents escoles, el lleure esportiu i educatiu i el futbol inclusiu entre altres. L'espai cultural, que inclourà actuacions musicals, lectura i conta-contes, estarà ubicat darrera de la graderia. La creativitat la podran expressar en els diferents tallers que trobaran just a l'entrada del recinte i a l'avinguda de Ragull, on hi haurà els inflables.

Us hi esperem a tots el 14 de juny!

Josep Mª Félez
President Penya Blaugrana de Sant Cugat

Imatge de complement
Ampliar imatge
Acte de Presentació del esdeveniment

El passat dimecres 4 de Juny, va ser presentat oficialment el cartell de la IV edició de la Festa de la Infància a la seu social de la entitat.

Entitats participants

Descripció d'entitats i activitats que desenvolupen el dia de la Festa de la Infància 

The Long School,
és una empresa que es dedica a la formació en el món del skate. Fan classes impartides a l’escola Long School on posen en pràctica un pla de sessions planificades per nivells, assequibles per a qualsevol persona independentment de la seva edat, sexe i condició física.
A la Festa de la Infància  faran una demostració  per experts, i durant tota la jornada oferiran un clínic/tutorial d'iniciació al Longboard. També explicaran als participants de la seva activitat la importància  del respecte del mobiliari urbà i dels vianants quan es practica aquest esport.

La Braseria Blaugrana,
degustar plats típics de la cuina catalana i mediterrània i gaudir de tots els partits del Barça retransmesos en pantalla gran. Mensualment tenen programats tota una sèrie d'esdeveniments socials relacionats amb el món de la gastronomia, la moda i els esports. Braseria Blaugrana, és el nou model de Local Social de Sant Cugat, i estan oberts a propostes lúdiques socials. 
En aquesta festa col·laboren amb un taller de cuina infantil, que consistirà en qué els nens i nenes prepararan uns entrepans ideats per ells mateixos, sempre amb productes de qualitat i de proximitat. També els nens podran fer combinacions de fruites per trobar la macedònia que més els hi agradi. Tota aquesta activitat estarà enfocada a potenciar els bons hàbits alimentaris

MaB Languages
dóna resposta a la formació de llengües estrangeres a nens, joves i adults, d'una manera efectiva gràcies a l'experiència i formació del seu equip. Per aconseguir aquesta fita, disposen de productes dirigits a particulars (a partir dels 3 anys), empreses, escoles i instituts. Tots ells seguint un enfocament d'aprenentatge anomenat CLIL (Content and Learning Integrated Learning).
D'aquesta manera aconsegueixen exitosament que els alumnes no només assoleixin el coneixement desitjat de la llengua estrangera que prefereixin, sinó també que aprenguin continguts diversos o específics responent a la necessitat particular de cada individu.
Pel dia 14 han preparat una activitat molt original: jugaran al "Who is Who", el Qui és qui? de tota la vida però en versió "MaB Languages". Les fitxes de cada equip són dinA4, i s'han de pescar uns aneguets en una piscina que porten un número i aquest número correspon a una pregunta. El propòsit és que els nens i nenes practiquin l’expressió oral i la lectura en anglès al mateix temps que s'ho passen molt bé.
Aniran apuntant els equips que necessitin menys preguntes per endevinar el personatge de l'equip contrari i al final de la festa donaran samarretes i gorres.

Taller Jeroni de Moragas
És una cooperativa que funciona des de fa més de 40 anys , donant suport al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. Des de fa ja un temps que el Taller Jeroni de Moragas i la Penya van de la mà sempre que hi ha oportunitat.  Aquest any el Taller ha engegat diversos projectes inclusius: ha editat un llibre de contes que trobareu a la paradeta, està desenvolupant una plataforma APP per a  l’atenció al desenvolupament cognitiu de persones amb discapacitat intel·lectual  i ha obert un taller de costura, planxat i venda d’articles i serveis diversos, des de la qual brindarà l’oportunitat d’ocupació a col·lectius en risc d’exclusió, ubicat al carrer Torrent d’en Xandri Nº 33. Trobareu informació a la paradeta del Taller. En aquesta edició, el taller participarà en la Festa de la Infància, oferint  un taller de pinta cares  i l’artista Gusti ens tornarà a sorprendre amb una activitat divertida que consistirà en pintar un gran mural entre tots els nens. També, el Taller Jeroni de Moragas oferiran lloguer de gots i quan la gent els torni se’ls obsequiarà amb una bossa reciclada
El CAU AMIC
és una associació formada per voluntaris que de forma altruista donen auxili i acollida temporal a animals de companyia abandonats o perduts. El seu objectiu es trobar una família i una llar on se’ls estimin i tinguin cura d’ells.
Tenen els següents programes a l'associació
Ø   •Adopcions
Ø   •Apadrinaments
Ø   •Activitats amb associacions de persones amb discapacitat.
Ø   •Acollida temporal de gossos amb gent gran.
 
Durant la festa de la Infància tindran un punt d'informació, faran xerrades de gossos i gats, disposaran tallers de pintura i també activitats amb els gossos: passejades, raspallats, etc..
 
Teampartners
és una empresa de gestió esportiva que es dedica a l'oferta de serveis integrals relacionats amb l'activitat física en qualsevol de les seves modalitats. Tenen com a garantia l'experiència que ha estat adquirida, precisament, en la gestió de serveis i d’instal·lacions esportives públiques, concretament a la zona del Vallès.
Els seus valors són:
Ø   L’interès professional del seu equip humà per a la millora de la qualitat dels serveis esportius.
Ø   La motivació envers la relació amb les institucions públiques i privades, que valoren com decisives en la funció de la promoció esportiva. La col·laboració amb la Festa de la Infància és un clar exemple d’aquest darrer punt.
Ø   La seva experiència en la gestió de la programació i desenvolupament dels programes i equipaments esportius.
Degut a l’èxit de la passada edició, aquest any repeteixen el taller de: “Feines de granger” on mitjançant una gimcana els nens hauran de simular les tasques que es fan al camp
 
En Bufamots,
explicarà alguns dels contes de Can Sons. Aquests contes no són gens convencionals, i així, per exemple alhora que els nens es diverteixen, poden descobrir perquè serveixen les estrelles numèriques, com és la terra dels malsons, què hi passa al poblat de Dintrefora i, fins i tot, coneixeran alguna cosa d'en Napoleó!
 
Les escoles Gerbert d’Orlhac i Collserola 
celebraran un torneig de futbol amb la participació de 60 nens i nenes de 1r, 2n i 3r de primària
 
L’Agència de Residus de Catalunya
fa una activitat que combina la diversió amb la pedagogia d’aprenentatge en temes de reciclatge i sostenibilitat. Aquesta activitat consisteix concretament en un inflable que simulen els diferents contenidors
 
El Mag Vaxi
donarà el toc màgic a la Festa, on ensenyarà alguns dels seus trucs en el seu taller de màgia.
 
Dinamiks
és una empresa social de Sant Cugat de serveis educatius d'oci i esport que pretén oferir una alta dosi d’entreteniment, diversió i emocions, sempre amb la voluntat d’aportar valor al nostre entorn. Creuen en el canvi a través de tots aquells valors que des del món del lleure educatiu i l’esport es poden transmetre a la societat. Ofereixen colònies, casals, activitats per festes infantils i també serveis destinats a nens i adults amb discapacitat intel·lectual.
Participen en aquesta edició aportant una festa de l’escuma lúdica i refrescant per a tots i totes, seguint la seva línia de col·laboració amb les entitats del poble
 
McDonalds Sant Cugat
fa un pas més en la seva participació, i a banda del subministrament habitual de sucs d’altres edicions per a tots els nens, en aquesta edició també oferiran una actuació d’en Roland, que segur que serà una de les activitats estel·lars de la festa d’enguany.
 
A l’Àlex Lòpez,
subdirector del Diari de Sant Cugat i Cap d’Esports li hem d’agrair que torni a repetir com a speaker. Ell, entre d’altres tasques, serà l’encarregat d’anar informant de les diferents activitats que es vagin produint al llarg del matí.
 
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats