Saltar a continguts

Penya Blaugrana Sant Cugat del Vallès

Navegació

Menú principal

1ª Edició Any 2013

Cartell del esdeveniment Ampliar imatge

Benvinguts a la Primera Edició del Torneig Internacional de Futbol de Penyes. En aquesta página anirem publicant els esdeveniments, documents i fets que fan referència al torneig que disputaran els equips de futbol formats per penyistes de diversos clubs de Futbol d’arreu d’Europa presents al nostre entorn. 

Imatge del esdeveniment Ampliar imatge
El torneig internacional de penyes arriba a Anglaterra

El comentari i la foto que es van fer els aficionats d'Everton i Liverpool al torneig va sortir a la revista “Programme” del partit Everton-Oldham. Aquesta revista, per qui no ho sapiga és una revista que compren els aficionats dels equips anglesos abans de cada partit, on hi ha tota la informació dels darrers dies sobre el club (supleix d'alguna manera el fet que no tenen premsa estrictament esportiva diàriament).

Equip Campió del Torneig Ampliar imatge Link
El Manchester United guanya la 1a edició del torneig de la Penya Blaugrana

La Penya Catalana Manchester United s'ha proclamat campiona de la 1a Edició del Torneig Internacional de Futbol de Penyes organitzada per la Penya Blaugrana Sant Cugat que ha finalitzat en quarta posició. El United ha protagonitzat la golejada (8-1) de la jornada en la final contra l'Everton. El president de l'entitat santcugatenca, Josep Maria Félez, ha assegurat a Cugat.cat que ja pensen en organitzar la 2a edició del torneig afegint penyes que representin equips italians i alemanys. A l'acte ha assistit el directiu del Barça Josep Castellà i l'alcadessa, Mercè Conesa.

Imatge d'un partit Veure galeria Ampliar imatge

 

Dissabte 9 de febrer va tenir lloc el 1r Torneig Internacional de Futbol 7 de Penyes en la modalitat Sènior, organitzat per la Penya Blaugrana de Sant Cugat (PBSC). En aquest torneig van participar les penyes del Liverpool (Barcelona Reds), Everton (Barcelona Toffees) , Manchester City Spain, Penya Catalana Manchester United 1839, Ath de Bilbao (Penya Bilbo Ondokoak) i la Penya Blaugrana Sant Cugat representant al FC Barcelona.

 

La jornada va estar envoltada per una forta rivalitat, però sempre dins del “fair play” que l’organització havia exigit als equips participants. L’objectiu final d’aquest torneig era la “d’utilitzar” el futbol per unir des de la base, es dir, des de les penyes, aficions que als terrenys de joc són molt rivals.
En alguns partits molt igualats es van viure moments de molta tensió fruit del bon joc desplegat pels equips, i de lo molt que s’estaven jugant els equips en aquell moment.
Es van jugar un total d’onze partits que van finalitzar amb la victòria de la Penya Catalana Manchester United 1839 en front els Barcelona Toffees (Everton) per un contundent 8-1. La PBSC va quedar en 4a posició i els Barcelona Reds del Liverpool van guanyar el partit contra el City que determinava la 5a i 6a posicions.

El moment emotiu de la jornada es va produir quan les penyes del Liverpool i de l’Everton van aprofitar el torneig per fer un petit homenatge a les 96 víctimes de la tragèdia de Hillsborough, a l’abril de 1989. Durant molt temps es va acusar injustament als afeccionats de provocar la tragèdia, però el temps ha demostrat que la causa real va ser una sèrie d’errades en l’organització i seguretat de l’organització, complementada per unes instal•lacions deficitàries. Dilluns 11 de febrer està previst que la Sra. Margaret Aspinall, portam veu de la Hillsborough Justice Campaign, rebi un premi en reconeixement a la seva tasca d’anys per intentar demostrar les veritables causes de la tragèdia i aconseguir així netejar l’honor de les aficions implicades.

Finalitzat el partit de la final es va procedir al lliurament de trofeus per part de les autoritats assistents, encapçalats per l’alcaldessa Mercè Conesa, i acompanyada pel regidor d’esports Xavier Tizón, la regidora de Comunicació Informació i Atenció Ciutadana Joana Barbany, el directiu de l’àrea esportiva del FC Barcelona Josep Castellà i el president de la PBSC Josep Maria Félez.
Van rebre trofeus els 5 àrbitres que van participar en aquest torneig, els 6 millors jugadors de cada equip i els 6 equips participants.
També es van repartir uns obsequis gentilesa del FC Barcelona.

Un cop acabada la cerimònia de lliurament de trofeus, una quarantena de jugadors van participar en un dinar que la PBSC havia programat, i que va tenir lloc a la seu social de l’entitat. Aquest dinar va ser un bon moment per comentar moltes jugades del partit generant-se així, un extraordinari clima de cordialitat.

Coincidint amb el torneig, el programa “Quina Penya” de Barça TV presentat per en Llucià Ferrer, es van gravar les imatges que serviran per fer el muntatge d’un dels capítols de la nova temporada que aquest programa té previst començar a emetre a partir del mes de maig, i on la Penya Blaugrana de Sant Cugat ha estat escollida per obrir aquesta nova temporada. En Josep Maria Minguella no es va voler perdre el Torneig de Penyes i es va aprofitar perquè participés en un dels gags del programa d’en Llucià.

Un cop vist el gran èxit d’aquest innovador torneig, la junta directiva de la PBSC ja està treballant en la 2a edició per al 2014, en la que a més de comptar amb equips de la premier, també s’intentarà localitzar penyes d’altres lligues de països europeus.

 

Imatge del acte Veure galeria Ampliar imatge
Presentació del esdeveniment

Dijous 31 d’octubre es va realitzar l’acte de presentació del cartell promocional del 1r Torneig Internacional de Penyes. En Josep Maria Félez va obrir l’acte agraint la col•laboració dels patrocinadors i de tots aquells que han fet possible dur a terme aquest petit gran somni. Els patrocinadors són: Team Partners, Diari de Sant Cugat, Cugat.cat, Escola de Futbol Hristo Stòitxkov, Marina Profesional, Dietètica Laura, Vallespà i l’Ajuntament de Sant Cugat. A continuació, el directiu Joan Carles Galofré va començar la seva intervenció destacant el caire social que té aquest esdeveniment, inclús per sobre de l’esportiu, ja que aquest projecte ha nascut amb la finalitat d’unir equips i clubs molt rivals als terrenys de joc, i demostrar així que a nivell de la base, es dir, a nivell de penyes, tots plegats podem gaudir de l’estimació a uns colors utilitzant en aquest cas el futbol com a mitjà i no com a fi. Va voler destacar la col•laboració del FC Barcelona, representada pel directiu Daniel Casanovas, en tots els projectes que endega la Penya Blaugrana de Sant Cugat, i aquest torneig molt concretament per tot el suport rebut des del principi. A continuació es van explicar les bases del torneig, reglamentació, adjudicació de vestidors i la resta de temes relacionats amb la logística. 

A continuació es va procedir al sorteig dels grups, que van quedar emparellats de la següent manera:
 
Grup A
Grup B
Bilbo Ondokoak
Barcelona Reds (Liverpool)
Penya Blaugrana
Barcelona Toffees (Everton)
Manchester City
Penya Catalana Manchester United 1839
 
Es va anunciar que Vallespà, que és un dels patrocinadors del torneig, repartirà esmorzars a tots els jugadors que participaran al torneig.
Acte seguit el Directiu del FC Barcelona David Casanova va tancar l’acte de presentació del cartell agraint la feina feta per organitzar aquest esdeveniment i va desitjar els major dels èxits per a aquest torneig. Va aprofitar per recordar que el FC Barcelona està duent a terme el cens, i que fins ara ja comptaven amb 100.000 penyistes registrats, i que esperaven arribar a 150.000 a l’acabar l’actualització del cens. A continuació es va fer una foto de grup amb 5 jugadors de cada equip i cadascú amb la seva samarreta. Malauradament el representant de la penya Bilbo Ondokoak no va poder assistir a aquest acte. L’acte es va tancar amb un brindis de cava.

Cartell dels partits Ampliar imatge
Cartell de partits

 

L'esdeveniment es fa al Camp de Futbol Can Magí

 


Ver mapa más grande

Cercador

 

Els següents documents poden

 

Annex: Normativa del Torneig  (pdf 223.98KB)
Documents informatius

ser descarregats per tal de

 

Annex: Puntuació  (pdf 32.82KB)
 

participar en el Torneig.

 

Annex: Full dinar  (pdf 18.92KB)
 

 

Annex: Cartell esdeveniment  (jpg 163.62KB)
Patrocinadors

 

cugat.cat
Cugat.cat

 

Imatge de complement
Team Partners

 

Imatge de complement
Ajuntament Sant Cugat

 

Imatge de complement
Escola Hristo Stoitchkov

 

Imatge de complement
Diari Sant Cugat

 

Imatge de complement
Vallespa

 

Imatge de complement
Dietética Laura

 

Imatge de complement Veure galeria
Marina Profesional

 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats